Vivacom отбелязва 50-кратно разрастване на 10GIGA мрежата си само за две

...
Vivacom отбелязва 50-кратно разрастване на 10GIGA мрежата си само за две
Коментари Харесай

10GIGA мрежата на Vivacom вече покрива близо половин милион домакинства

Vivacom отбелязва 50-кратно разгръщане на 10GIGA мрежата си единствено за две години. От 10 000 семейства в столичния квартал „ Младост “ през 2020 година, днес оптичната мрежа на телекома покрива близо 500 000 семейства в страната.

Разрастването е част от дълготрайната визия и продължаващи вложения на Vivacom в обезпечаването на покритие в цялата страна и ускоряването на прехода към мрежата на бъдещето - 10GIGA. Целта на телекома е свръхмодерната технология, осигуряваща оптична интернет съгласуваност със скорост до 10Gpbs, да работи за хората, чиито упования за експедитивност и качество на връзката нарастват всеки ден.

Постигането на сходно покритие единствено в границите на две години е резултат както от стратегическите вложения на Vivacom, по този начин и от мощната мотивация и усилена работа на техническия екип на компанията. 10GIGA мрежата дава по-бърза и по-стабилна връзка с доста по-голям потенциал. Тя ще спомогне за необятното нахлуване на концепцията за Интернет на нещата (IoT) в България, в това число за автоматизирането на редица процеси и производства, както и за всеобщото приложение на виртуална и добавена действителност. Всичко това има една цел – да улесни всекидневието на хората във все по-дигитализирания свят, в който живеем “, разяснява Николай Гаврилов, основен механически шеф на Vivacom.

10GIGA мрежата на Vivacom вече е налична в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Монтана. Чрез нея телекомът обезпечава на своите клиенти свръх бърз интернет, който разрешава стремително събаряне на огромни файлове, стрийминг на 4К и 8К видео наличие на доста устройства по едно и също време, повече благоприятни условия за отдалечено образование и видеоконференции с високо качество. Благодарение на обмена на голям размер данни без забавяне за феновете на гейминга разликата в играта е фрапантна. Не на последно място, 10GIGA мрежата употребява по-малко сила, което я прави по-щадяща за околната среда.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР